Rondje Scandinavie, via Nordkapp!

Torghatten

Gisteren (25 augustus)op de camping in Nesna heb ik 's morgens nog even contact gehad met Sarah (internet) en Lisanne op de webcam gezien! Toen John haar zag, begon hij enthousiast tegen haar te praten en te zwaaien, tot grote ergernis van Jesse ;-)! (Wij hebben immers geen webcam..)

Om 10 uur stonden we al netjes in de wachtrij voor de veerboot naar Levang. Omdat we nog zeker een half uur 'over' hadden, heb ik mijn camper-huishouden even gedaan. Eerst de afwas, daarna aanvegen en de matjes uitkloppen en klaar!

Deze dag hebben we 4x met een veerboot gevaren! Dat betekent soms ook wachten.. De ene keer zien we 'oude vrienden' terug die we al eerder deze reis ontmoet hebben en hebben we een leuk gesprek, de andere keer lopen we met onze Senseo naar een toilethuisje met stroom en genieten van een bakkie leut! John gaat voor HFA aan het werk en Jesse kijkt DVD's van Mr. Bean...

Maar het mooiste van vandaag is ons bezoek aan het eiland Torget. Een merkwaardig fenomeen met de naam Torghatten: een berg die door erosie is doorboord, met een gat met een hoogte van 30 m en een lengte van 160 m! Een natuurwonder toch?

Als we naar boven klimmen heb ik het gevoel dat ik de toren van Doesburg aan het beklimmen ben. Eenmaal boven en door het gat lopend, lijkt het wel of ik in de kerk van Doesburg ben. Wat een acoustiek!! Doorlopend en weer naar buiten kijkend,lijkt hetalsof je een andere wereld binnenloopt (eigenlijk afdaalt!).

Jesse maakt een soort 'Jip en Janneke' foto's van ons

Laughing

Daarna rijdt John nog even flink door en vinden we een camping zo'n 200 km verder bij Namsos.

Woensdag 26 augustus zien we bij het opstaan dat het een erg mooi plekje is! De zon komt langzaam over de berg heen en we genieten vaan een ontbijt met spek en eieren en gesmolten kaas! De duiste camping-beheerdster komt voorbij en vertelt dat ze al 7 jaar met man en dochter hier woont en nog maar vanaf mei deze camping bezit. Daarnaast verhuren ze nog verschillende hutten op andere plekken en hebben ze ook nog allebei een baan. Logisch dat ze in de winter 6 weken rust nemen in Duitsland! De kinderen hebben hier geen school-plicht, allen leer-plicht, zodat je ze gewoon mee kunt nemen. Als ze hun schoolwerk maar maken!

Als we vragen of ze ook wel eens elanden ziet, horen we datzij gisteren tijdens het BBQ-en en eland als toeschouwer hadden!

We vertrekken richting Trondheim en John maakt ons alert op een vos! Ook leuk om in het wild te zien toch?

We passerende 5000 km als we van de 17 de E6 weer opgaan, iets voor Steinkjer.

Het begint wat te regen en de weg wordt ook weer saaier, we krijgen zelfs nog een stukje snelweg en moeten tol betalen voor de tunnels

Ik pak de laptop en Jesse gaat languit, heel handig zo'n camper!!

Trondheim is bekend om zijn kathedraal, de rood geschilderde brug over de Nidelva, de gekleurde houten huizen langsdeze rivier (door rijke kooplieden geplaatst)en om zijn fietslift. Deze laatste hebben we helaas niet gezien, zou misschien nog wel het leukste geweest zijn...

Daarna verder richting Kristiansund (u!!)

Over de E39 naar de 65, de 670 en met de veer naar de 70.

Bij Tingvall een camping gevonden van een ex-vrachtwagenchauffeur, met internet!

Welterusten :O

Reacties

Reacties

Juut

Jammer dat jullie Trondheim niet echt 'in' geweest zijn, is zo'n leuk stadje met gekleurde huizen, de rode brug en lekkere restaurantjes!! En een leuk eilandje Munkholmen waar bier gemaakt werd.. Jammer!! Gaan jullie naar de Rogne's??
Liefs Juut

Mam

We zijn Trondheim zeker wel in geweest...! Waarom denk je van niet?
We waren gewoon niet erg enthousiast.
De zon scheen niet, dat maakt ook altijd veel uit, maar we kwamen niet erg onder de indruk van deze eerte grote stad vanaf het noorden gekomen gezien.
Jij had natuurlijk een noorse gids bij je, dat maakt het altijd leuker.
Wij liepen daar met de reisgids (in boekvorm) rond....

Ja, ik heb met Irene gebeld en vanavond gaan we langs!

Liefs, Mam

Juut

Doe mn noorse ouders de groetjes!! Ook aan Maria, Rebekka en iedereen die me kent:) Zou graag daar geweest zijn!! Nog 1 dagje werken en dan naar Malle!!

Robert-John, Amber, Jesse, Niencke en Sterre

Beste John, Inge en Jesse,

Leuk om te lezen dat jullie het ook zo mooi hebben gehad bij de Torghatte! Wij zijn inmiddels bij de Noordkaap geweest. Prachtig weer gehad! Nu zijn we in Jokkmokk (Zweden) op weg naar het zuiden!

Het beste en nog een fijne vakantie!

Robert-John, Amber, Jesse, Niencke en Sterre

Jutta & Peter

Hallo ihr lieben Urlauber!

Wie wir sehen, habt ihr schon eine Menge gesehen und erlebt. Wir haben heute am PC relaxt und uns eure schönen Norwegenfotos angeschaut - ihr seid ja schon nicht mehr Hobbyfotografen ...

Wir haben Opa-Oma Wochenende und geniessen Lisanne!

Euch wünschen wir weiterhin viel Spaß bei euren Unternehmungen!

Ganz liebe Grüße aus Welver

Peter & Jutta u n d Lisanne :-)

sarah

De 5000 inmiddels al een tijdje voorbij....waw.
Leuke foto,s alweer.
Hebben jullie nu ook een beetje warmer weer?
Nog veel plezier,kilometervreters.
Liefs

Inge

Ja, vandaag zelfs de zon gezien!
Maar de zomerkleren blijven helaas in de kast...

Grtjs

Lisanne

Hooii Omiii:)
Waneer komen jullie weer naar mij toe???
Ik miss jullie heel erg:(
Liieffs en een kussje
lisanne

Erwin und Sarah

Oh das hört sich echt alles super an was ihr macht...
bin ganz schön neidisch auf jesse das er alles mit bekommt....geniess mal davon:)
Hier bei uns läuft alles bestens:)
Lg

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!